BørneIntra v2.19.1

Velkommen til Børneinstitutionen Græshoppen

Skiftende billeder
Børneinstitutionen Græshoppen havde åbningsdag 16. april 2009 Græshoppen er en lys og indbydende institution med 5 grupperum og 3 læringsrum - et vandrum der er fantastisk til diverse eksperimenter, et stort fællesrum og ikke mindst vores store bevægelsesrum der er fyldt med en masser puder og madrasser, gynger og forskellige andre idrætremedier. Græshoppen huser både vuggestue- og børnehavebørn, der er plads til 80-100 børn.
 
Børneinstitutionen er en Sundheds- og bevægelsesinstitution. Vi er i gang med at skærpe vores bevægelsesprofil og vil derfor have et særligt fokus på bevægelse, i alt andet vi arbejder med de næste to år (2016-2018). 
Hele institutionen går ud hver morgen, hele året rundt, fra kl. 8-9 (8.30 for vuggestuebørnene). Flere undersøgelser fra Sverige viser, at netop det, at starte dagen udenfor har en endda meget positiv effekt på børn og sygdomme.  Vi bruger i det hele taget vores legeplads meget og ikke mindst de pragtfulde udearealer der ligger rundt om os. Institutionens legeplads har stier, bakker, terrasser og masser af gode bevægelses- og legemuligheder. Foran liggehallen er der en lille gård, som vuggestuen af og til bruger.
 
Institutionens hjerte er vores før nævnte fællesrum med åbent køkken. Her har børnene mulighed for at følge med i madlavningen, og der serveres varm vidunderlig frokost til alle - det er endda muligt, at købe (til en meget billig pris) kogebøger med køkkenets lækre opskrifter i børnehøjde.
 
Vores hverdag er forholdsvis struktureret og det er et vigtigt grundelement i den måde vi arbejder på i Græshoppen.
Pædagogisk lægger vi særlig vægt på at arbejde anerkendende. Vi ser og hører det enkelte barn og sammen sætter vi ord på deres handlinger og følelser. For at børnene skal kunne begå sig videre i livet, hjælper vi dem med at blive så selvhjulpne som muligt. Vi udfordrer dem i deres nærmeste udviklingszone.
Der skal være plads til alle børn i fælleskabet og det er derfor vores opgave, at rammerne bliver tilpasset de enkelte børn, sådan at de på sigt alle kan indgå i både et lille og det noget større institutionsfælleskab.
 
Adresse: Rødovre Parkvej 405, 2610 Rødovre
 
Leder: Lene Draaby
 
Telefon: 36 37 86 60
 
E-mail: rk@rk.dk
 
Institutionens åbningstider: Mandag - torsdag: kl. 7.00 - 17.00 & fredag: kl. 7.00 - 16.00

 

Opslagstavle...

I øjeblikket ingen opslag