Traditioner:

Vi holder de traditionelle dage som fastelavn, påske og jul.

Æblehavens fødselsdag holdes den 1. marts.

 

Sommerfesten i juni holdes på legepladsen ofte med det samme tema som Rødvre Kommunes børnefestival. Her vil der være forberedt en masse aktivieter, som I sammen med jeres barn kan deltage i. Forældrene medbringer drikkevarer til eget behov, mad til det antal som de er tilmeldt samt til 2 ekstra til en fælles buffet samt et tæppe til at sidde på.

 

I december måned afholder vi årets Lygtefest fra kl. 17 -19. Hvert barn medbringer et rent syltetøjsglas eller lign. uden etikette, som børnene dekorerer og putter lys i sammen med de voksne i institutionen. Når Lygtefesten starter tager barnet sammen med sine forældre lygten med ud på legepladsen og hænger det op i træerne. På denne tid er det hurtigt mørkt, og lysene skinner flot på vores legeplads. Til lygtefesten har vi forberedt forskellige aktiviteter, som I kan lave sammen med jeres barn, blandt andet juledekorationer og juleklip. Grøn gruppe (skolebørnene) har i en periode op til lygtefesten øvet sig på at gå Lucia, som de fremviser ude på legepladsen. Det betyder meget for børnene, både for dem som går Lucia, og dem som ikke gør, at I bliver og kigger. Vi sørger for børnegløg og æbleskiver. Vi opfordrer til, at deltager i hele arrangementet, da det er noget, som både børn og voksne har brugt tid på at forberede.

 

Fødselsdage:

Vi holder fødselsdag for børnene med flag og sang, når vi holder samling på stuerne. I samlingen er der særligt fokus på fødselsdagsbarnet, og barnet får lov til at vælge sange. Vi har i institutionen valgt, at børnene ikke deler noget ud.

 

Afslutning:                                                                                                                  

Når Grøn gruppe stopper for at starte i SFO, har vi tradition for, at forældrene til de børn som stopper, aftaler med hinanden, en menu, som serveres for alle stuens børn den sidste dag de har børnehaven. Det kunne evt. Være pitabrød med diverse fyld, kyllingelår med salat eller ligende.